9 fantastiske fordeler med organisk honning

Av | oktober 9, 2021

Honning er et viktig produkt, og for mer enn 2500 år siden ble det brukt av utallige kulturer. Det er mye brukt i sårheling. Dessuten spises det også av mange for sine fantastiske helsemessige fordeler. Du kan ta den rå eller blande den med mildt varmt vann eller juice, hva du vil! Du kan til og med legge en teskje honning til juicen din i stedet for sukker. Folk foretrekker både organisk honning for sin smak så vel som helsemessige fordeler.

Fantastiske fordeler med organisk honning

Sunn søtsaker

I stedet for å bruke hvitt sukker kan du alltid bruke honning, som får frem den søte smaken av drikken din, i tillegg til at den inneholder 69% glukose, noe som er fantastisk når det er søtet. Dette sikrer at du oppfyller dine behov både for smak og helsemessige fordeler.

Vekt bidrar til å redusere vekten

Det er en gammel tradisjon for å spise honning i varmt vann, som de sier, det er en av de beste måtene å brenne kroppsfett på. Selv om mange sier at honning har flere kalorier enn sukker, kan blande honning med sitronsaft eller kanel faktisk hjelpe kroppen din til å fordøye fettvev og hjelpe deg med å miste det ekstra laget.

Lindre hoste

Honning fungerer som et godt middel for barn som lider av hoste. Mange barn ser ut til å lide av søvnkomplikasjoner på grunn av infeksjoner i øvre luftveier (URI). Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Pediatrics, er det større sannsynlighet for at barn mellom 1 og 5 år har søvnforstyrrelser og nattlige hostevaner.

· Styrking

Organisk honning fungerer som en fantastisk energiforsterker. 1 spiseskje sukker inneholder 15 kalorier, 1 spiseskje honning inneholder 64 kalorier. Tilstedeværelsen av karbohydrater i honning kan også lett fordøyes og omdannes til glukose, noe som er en annen grunn til å velge honning i stedet for sukker.

En forbedrer en persons generelle ytelse

Organisk honning er en utmerket ingrediens for å øke ytelsen til en idrettsutøver. Det er et fantastisk middel for å opprettholde blodsukkernivået i tillegg til å gjenopprette glykogennivået etter en treningsøkt. Det regulerer også en persons insulinnivåer, noe som sammen bidrar til en økning i en persons generelle ytelse.

Minne Forbedrer hukommelsen

Mødre foretrekker ofte å mate babyene sine organisk honning fordi de anser det for å forbedre hjernens minne-relaterte funksjon. Det endrer dine nervøse aktiviteter, og hjelper deg å få bedre kontakt med omgivelsene. Det børster opp responssystemet ditt og øker din generelle opphisselse.

Vitaminer Rike på vitaminer og mineraler

Organisk honning er ekstremt rik på vitaminer og mineraler. Selv om forholdet mellom vitaminer og mineraler som er tilstede i honning, avhenger av typen blomst som brukes i biavl, inneholder den fortsatt et stort utvalg av mikronæringsstoffer, inkludert kalsium, vitamin C og jern. Derfor bør man alltid gå for honning i stedet for den trivielle dosen sukker.

Antiseptisk middel

Honning har noen antiseptiske egenskaper, og denne antimikrobielle aktiviteten til honning er faktisk avhengig av kilden til nektar. Likevel har organisk honning et stort potensial i behandlingen av bakterielle infeksjoner.

Antioksidant

Organisk honning er en utmerket antioksidant som behandler mange kroniske helseproblemer. Den inneholder næringsstoffer som hjelper til med å fjerne frie radikaler fra kroppen. Som et resultat vil fenol og peptidrik honning til slutt forbedre immunsystemet og hjelpe deg med å bli bedre og mindre utsatt for helseproblemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *