Agn for gnagere og tips for låser og limbrett

Av | september 28, 2021

Jeg blir ofte spurt hvilken agn som er best å bruke til mus og rotter. Her er en liste over det jeg har brukt, og noen tips om hvordan du fanger et agn som stjeler mus, og den siste smarte rotten du har jaktet på.

MUS

1. Medisin fra «stealth mus» – tørr kattemat. Blinker eller mier, eller noe annet med en X- eller O -form, eller noe sånt.

Du binder kattematen til musefelleutløseren med en kraftig sytråd eller noe. Når musen kommer opp og prøver å gripe den, kan det ikke annet enn å forstyrre utløseren.

2. Peanøttsmør mislyktes fordi musen kunne slikke det forsiktig nok til å unngå fellen.

Det fungerer, bryt 1/2 skive bacon med peanøttsmør. De vil slikke peanøttsmør, men … så prøv å bite på bacon og rester.

Når det blir kaldt, ser de etter et sted å gjemme seg. Sørg for at du også plasserer dine feller langs veggen der hodet deres vil være i agnet uten å omgå det.

Prøvd peanøttsmør og de slikket det uten å snuble over fellen?

3. Bind en garntråd eller et stykke bomullspinne eller ball rundt utløseren og klipp av endene, og legg deretter peanøttsmøret på garnet.

4. Marshmallow, tyggegummi Hubba Bubba, bomullspute med et par dråper vaniljeekstrakt

5. Mus elsker bomull, dypp litt vaniljeekstrakt på en bomullsslips med tråd.

6. Sengetøy med en dråpe vanilje, lønn eller sjokoladesirup – et godt agn, så prøv en serviett eller en liten bomullspute (bind den med elastikk til agnholderen). Karameller, gelé og ruller med tatoveringer (tygge først), samt sneakerbarer og Thin Jim kjøttpinner.

Rotter på taket

Tilbud for rotte agn som nøtter, peanøttsmør, appelsin, godteri, tørkede aprikoser og tutiruller (tygge først). Knyt rotte agnet til utløseren slik at denne snedige gnageren ikke stjeler agnet uten å deaktivere fellen. For agn som ikke kan bindes (for eksempel peanøttsmør), bruk bare små mengder agn for best resultat.

Norske rotter

Har du en rottefelle og du trenger å vite hvilke agnalternativer for rotter som er best? Victor® Rat Control anbefaler følgende agn for rotter for å tiltrekke seg norske rotter. En tynn skive pølse, bacon, peanøttsmør, tørket frukt, pukkler, sjokolade, en kopp Reese eller en rull tutu (tygge først), samt hekkematerialer som tanntråd eller bomull

Å binde rotte agnet til utløseren vil forhindre gnageren i å slikke eller bite agnet og stjele det uten å sette feller. For rotte agn som ikke kan bindes (for eksempel peanøttsmør), er det best å bruke små mengder.

Husk at noen rotter er vanskeligere å fange, og de er ufobiske eller «spesielt forsiktige» med nye objekter som plutselig dukker opp i miljøet. I disse tilfellene må rottefeller settes, men la dem være usett og matet et par dager før du setter fellen. Dette vil gi rotter en sjanse til å bli vant til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *