Carniolan honningbier

Av | oktober 14, 2021

Carniolan bier (Apis melifera carnica), Også kalt carniolan. Det engelske ordet for denne bien er ‘gesims’ som er den nest mest populære honningbien blant birøktere etter den velkjente italienske bien for øyeblikket. Denne bien er hjemmehørende i Slovenia (et sted i Carniola Slovenia), inkludert deler av Sør -Østerrike, Romania, Ungarn og Bulgaria, og deler av det tidligere Jugoslavia.

Carniolans har mange fordeler og overlegenhet i forhold til andre bier, så de er de mest foretrukne blant birøktere. Disse er kjent som milde og aggressive bier som gir bieholdere en følelse av bevaring når de jobber med dem. De kan også holdes i befolkede områder der færre bier beveger seg fra en bikube til en annen. I motsetning til italienske bier er kjøttetende bier mindre utsatt for honning.

Carniolan -bier er kjent for å være veldig dyktige til å tilpasse sin arbeidsbi -populasjon til tilgjengeligheten av nektar. De er i stand til å tilpasse seg veldig raskt. Når de identifiserer den økende tilgjengeligheten av nektar om våren, øker de antallet arbeiderbier, og i samme takt kan de raskt redusere produksjonen av avkom hvis tilgjengeligheten av nektar reduseres. Som et resultat av den raske veksten av arbeiderbier, vil deres evne til å samle store mengder honning være svært gunstig for birøkterne.

En annen fordel er at disse biene er ganske motstandsdyktige mot babysykdommer som lett kan spre seg og svekke biene til andre bieunderslag når det gjelder andre bier. En kjøttetende bie har en forventet levetid på omtrent 12% lengre enn andre bier. I birøktshåndtering kreves det bare en liten mengde propolis for å tette uønskede åpne områder eller små hull i bikuben.

Carniolans er mer egnet for lange vinterområder, hvor de kan overleve i et lite antall bier mens de beholder maksimal mengde honninglagring. Disse er også veldig nyttige i områder med sterk nektarstrøm. Når dagene blir våte og kalde, vil de lete etter honning veldig tidlig om morgenen eller kvelden.

Til tross for fordelene, har rovdyr også noen ulemper, inkludert intensiteten av deres risting i rushtiden, lav evne til å lykkes i varmt sommervær, deres yngste energi avhenger av tilgjengeligheten av pollen, og rovdyr er ikke lett å finne. Den mørke dronningbien blant tusenvis av arbeiderbier.

Carniolans er omtrent like store som vest -europeiske bier, men med en slankere mage. De kan også kjennetegnes ved sine hårete gråbrune striper, så deres grå bier kalles også Carniolans lang tunge (som varierer fra 6,5 ​​- 6,7 mm), noe som gjør den egnet til å søke nektar fra nellik. De har veldig kort hår og en veldig høy albue.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *