En sunn frokost for travle mennesker

Av | oktober 7, 2021

Du har alltid hørt at frokost er dagens viktigste rett. Men det er så mange mennesker som ikke følger denne regelen! De sier at de bare ikke har tid, og de går ut av døren – tar en kopp kaffe og en smultring – hvis de skal spise noe i det hele tatt! Morgenmåltider i utgangspunktet er fullt mulig – selv om du er veldig opptatt og alltid sliter med klokken. Les videre for å finne ut hvordan.

En av tingene du trenger i kostholdet ditt er protein. Og det er veldig enkelt å gjøre. Du kan lage hardkokte egg på forhånd og i kjøleskapet. Når du går ut døren – bare ta en eller to, og de er lette å spise på veien. Eller hvis du skal riste – smør peanøttsmør på brød. Peanøttsmør er en god proteinkilde og får deg til å føle deg mett lenger.

Korn og kalsium er ganske lett å putte om morgenen når du spiser frokostblandinger. Du får korn fra frokostblandinger og kalsium – fra melk. Yoghurt er også en god kilde til kalsium, og det er lett å spise på farten. Fullkornsmuffins er også en fin måte å få korn på – de kan også lages kvelden før og tas med på farten.

Frukt kan ganske enkelt passe inn i morgenrutinen din. Hvis du spiser frokostblandinger – bare legg til frukt. Du kan også kutte frukten kvelden før og spise den til frokost. Dessuten er epler og bananer enkle å ta med seg hvis du ikke har tid til frokost. Og ikke glem fruktjuice om morgenen – en fin måte å få en porsjon frukt på dagen.

Som du kan se – porsjoner av de riktige matgruppene i morgenmaten kan være ganske enkle. Du trenger ikke å hoppe over frokosten – som, som du vet, ikke passer deg. Du trenger denne maten for å lade batteriene hele dagen og starte stoffskiftet. Med litt skikkelig planlegging og riktig kjøp av dagligvarer – får du en sunn frokost. Og sannsynligvis raskere enn å gå gjennom oppkjørselen på en gatekjøkkenrestaurant for noe som ikke passer deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *