Hvordan samle inn honning i stedet for bierstikk

Av | oktober 12, 2021

Svært få mennesker forstår viktigheten av ordene deres. Det er nesten ingen måte å legge vekt på det vi sier. Likevel tenker de fleste det nesten ikke, vanligvis uten å tenke.

Den inspirerende klassikeren, Ogg Mandino, spurte seg selv en gang «hvorfor er det så mange av oss som gjør alt for å irritere andre med kritikk og støtende dommer som ofte kommer tilbake for å hjemsøke oss? Hvorfor tillater vi det? Den store munnen for å grave gjørme i er så dypt at fremdriften vår foran endelig er null? Er det «ønsket om å mislykkes» som allerede er dekket? «

Han fortsatte: «Hvis tungen din er opptatt med å samle fiender for deg, fiender du ikke trenger som kan skade deg, er det nå riktig tidspunkt å stoppe og stoppe. Hvordan kan det være å ødelegge en så liten vane?» Stort potensial. «

En annen kjent inspirerende og klassisk forfatter beskrev de verste effektene av kritikk for mottakere. I sin bok, How to Win Friends and Influence People, bemerket Dale Carnegie at «kritikk er meningsløs fordi den gjør en mann defensiv, og vanligvis prøver å rettferdiggjøre ham. Kritikk er farlig, fordi det er en manns dyrebare arroganse, Det gjør vondt hans følelse av hastverk og irriterer ham. «

Mine kjære lesere, Dale Carnegie minner meg om: «Når du arbeider med mennesker, husk at vi ikke har å gjøre med rasjonelle dyr. Vi har å gjøre med følelsesmessige dyr, dyr fulle av overtro og inspirert av stolthet og forfengelighet.» Han advarte om at «kritikk er en farlig gnist – en gnist som kan eksplodere i stolthetens pulvermagasin – en eksplosjon som noen ganger fremskynder døden.»

Carnegie fortsatte og ga et meget godt eksempel i sin uttalelse ovenfor: «General Leonard Wood ble kritisert og fikk ikke lov til å dra til Frankrike med hæren. Det stolthetsslaget forkortet sannsynligvis livet hans. Å begå selvmord.»

Jeg husker at den greske filosofen Pythagoras en gang sa: «Tungesåret er verre enn sverdet, fordi sistnevnte påvirker bare kroppen, det første påvirker sjelen.»

I Bibelen advarte James, en disippel av Jesus Kristus, mot tungens onde gift. Han beskriver noen mennesker som prøver å bruke tungen som lovsang og velsignelse for Gud, og deretter bruker tungen til å si dårlige ting om hverandre. «Ved dette velsigner vi vår Gud og Far, og ved dette forbanner vi mennesker som er skapt i Guds likhet. Velsignelser og forbannelser kommer fra samme munn. Mine brødre, dette skal ikke være slik» (Jakob 3: 9- 10).). Vi kan ikke bruke tunga til å forbanne våre brødre og snakke dårlig, for deretter å fortsette «business as usual» med vårt forhold til den vanlige Gud. Bibelen sier tydelig at slik tungeoppførsel er karakteristisk for hyklere. «En hykler ødelegger sin neste med munnen …» (Ordspråkene 11: 9)

Den største læreren gjennom tidene, Herren Jesus Kristus har åpenbart for oss at våre ord er viktige. I Matteus 12: 36-37 sa Jesus: «Men jeg sier dere: På dommens dag skal menn bli gjort til regnskap for hvert ord de sier. Dere skal bli fordømt» (NIV).

Selvfølgelig, min kjære leser, dette er ikke en negativ melding. Når vi forstår viktigheten og kraften i ordene våre, kan vi bruke dem til det gode. Guds Ord sier klart: «Død og liv er i tungens makt (Ordspråkene 18:21 NIV). Jakob, en disippel av Jesus Kristus, legger til,» Vurder å få en stor skog satt i brann av en liten gnist. Tungen er også en ild, ond i kroppens organer. Det gjør hele mennesket urent, brenner hele livet i ilden og brenner seg i helvete «(NIV).

Betydningen av tekstene ovenfor er at livet styres av ord. Jeg gjentar, livet styres av ord. Word Release Authority. Ord bestemmer hendelsesforløpet. Ord er viktige. Hva bør du gjøre med det?

Ellen G. White, en av de beste grunnleggerne av Seventh-day Adventist, ga et veldig godt og inspirerende svar på spørsmålet ovenfor. I sin bok, The Ministry of Healing, oppfordrer han oss til å «utvikle vanen med å snakke godt om andre. Fokuser på de gode egenskapene til de du omgås, og se deres feil og feil så lite som mulig.»

Han oppmuntret oss videre: «Når noen blir fristet til å klage over det han har sagt eller gjort, ros noe i vedkommendes liv eller karakter. Bygg takknemlighet. Lov Gud for hans store kjærlighet for å la Kristus dø for oss.»

Og for de som liker kritikk og tuller, advarer han: «Onde snakk er et tveegget sverd, som rammer høyttaleren mer enn lytteren. Den som sprer frøene til uenighet og strid, høster dødelig frukt i sin egen sjel.» Det er søket etter ondskap som utvikler ondskap hos dem som stoler på andres feil, og vi forandrer oss til det samme bildet. «

Han oppmuntret meg til å «si:» I stedet for å kritisere og fordømme andre, må jeg arbeide for min egen frelse. » Hvis jeg samarbeider med den som vil redde sjelen min, må jeg se strengt på meg selv. Jeg må være en ny skapning i Kristus. Så, i stedet for å svekke dem som kjemper mot det onde, kan jeg styrke dem med oppmuntrende ord. «Vi er veldig likegyldige for hverandre,» la han til. Ofte glemmer vi at våre jevnaldrende trenger styrke og empati. Hjelp dem gjennom dine bønner og la dem få vite at du gjør det. «

James sa ettertrykkelig at «hvis en mann tror seg selv rettferdig og likevel ikke kontrollerer tungen, bedrar han seg selv og hans religion er verdiløs» (Jakob 1:26 NIV).

Folk husker at ingen vet når livet tar slutt. Livet vårt er som en damp som dukker opp en stund og deretter forsvinner! Så jeg oppmuntret deg, ikke la livet ditt dø som et insekt uten å gjøre noe godt for deg selv og dine kolleger.

Rebecca Barlow minner Jordan «Det spiller egentlig ingen rolle hvor mye du oppnår i livet, men hvor mye du gir til andre. Det spiller ingen rolle hvor mange mål du oppnår, hvor mange liv du berører. Tro på det umulige, hold fast ved det utrolige, og Lev med fullt potensial. Du kan gjøre en forskjell i din verden. «

Før jeg avslutter med artikkelen min, vil jeg dele med deg en kort historie om en fuglesang.

Sufi Bayaji sa om seg selv: «Jeg var revolusjonær da jeg var ung, og jeg hadde alle mine bønner til Gud …» Herre, gi meg styrke til å forandre verden. «

Da jeg kom til middelalderen og innså at halve livet mitt var borte uten en eneste sjelsendring, endret jeg min bønn til dette … «Herre, vær så snill å endre alle som har kommet i kontakt med meg. Bare min familie og venner, Jeg blir fornøyd. «

Nå som jeg er en gammel mann og mine dager blir husket, er en av mine bønner «Herre, gi meg nåde til å forandre meg selv.»

Hvis jeg hadde bedt om dette helt fra begynnelsen, burde jeg ikke ha kastet bort livet mitt.

Min bønn til Gud og mitt mål Denne artikkelen jeg skriver her vil hjelpe og hjelpe deg med å forbedre livet ditt ved å bli en produktiv person, en kilde til oppmuntring og en kilde til inspirasjon for andre mennesker!

Igjen oppfordrer jeg deg til ikke å la livet ditt dø som et insekt uten å gjøre noe godt for deg selv og dine kolleger. Bruk livet ditt som en inspirasjonskilde og en inspirasjonskilde for andre!

Husk livet er for kort! Så bruk den til et produktivt, meningsfylt og fredelig liv med deg selv og dine kolleger.

«Til slutt, brødre, tenk på det som er sant, det som er stort, det som er rett, det som er rent, det som er vakkert, det som er prisverdig … hvis noe er vakkert eller prisverdig … tenk på noe» (Filipperne 4: 8). NIV).

Jeg ønsker deg mange velsignelser og Gud velsigne deg!

Moises Padin Recona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *