Hvordan teste for ren honning

Av | oktober 11, 2021

Uttrykket «forfalsket honning» refererer til tilsetning av glukose, dekstrose, melasse, mais sirup, sukker sirup, invertert sukker, mel, stivelse eller annet lignende produkt til honning, samlet, bearbeidet og konservert av blomsterbier. Kam. Juridiske standarder og krav for matvarer, inkludert honningkvalitet og honningforfalskningstester varierer mye fra land til land, og noen oppfyller kanskje ikke alle forbrukers ønsker rundt om i verden.

Personlig, når jeg velger honning i butikker, tror jeg det er nesten umulig å si fra godt til vondt ved å se på mengden honning i flasken eller studere mat- og ernæringsetikettene. Min aksept er alltid – gå etter pålitelige eller mer kjente merker. Vi vet alle at en «ren honning» -etikett ikke garanterer i det hele tatt at den ikke blandes med vann og ikke er mer søt med mais sirup; Den lover ganske enkelt at den inneholder ekte ren honning, uten at det er antydet noe om mengden.

Loven krever ikke en «ren honning» -etikett for å indikere hvor mye ren honning som er i flasken. Noen honningmerker som finnes i supermarkeder, inneholder ikke en ingrediensliste, og det er nok til å gjøre meg skeptisk til kvaliteten. Dessuten er ikke prisene alltid en god indikasjon på honning av høy kvalitet. Når det gjelder matforfalskning, kan produsentene blande en blanding av forskjellige honningblomster og selge den som en dyrere variant som manukahonning. Og den såkalte «lokale honningen» er kanskje ikke honning produsert og behandlet lokalt, men billig honning av lav kvalitet importert fra andre land, men flaske og distribuert lokalt.

En vanlig misforståelse er at granulær eller krystallinsk honning er bevis på forfalskning i sukkervann. Sannheten er at honning er en supermettet sukkerløsning og kan donere enten den er forfalsket, så krystallisering er normalt, spesielt i tempererte klima. I tillegg er litt honning fra noen blomsterkilder spesielt utsatt for krystallisering. Å kjøpe honning i kammen er en måte for oss å sikre et kvalitetsprodukt. Honningkaken forsegles i bikuben med kamhonning; Så forbrukerne kan være sikre på at honning ikke blir forfalsket i sukkervann. For å øke honningsproduksjonen mater imidlertid noen uansvarlige bier biene med sukkersirup slik at biene kan omdanne sirupen til «honning». Det disse biene produserer er honning som er forfalsket, veldig ren og flytende, akkurat som sirup.

Noen nettsteder lærer at maur ikke liker ren honning og ikke vandrer rundt i den. Jeg forstår ikke helt eller tror det, det er ingen grunn til at maur ikke skal bearbeide sukker mer enn honning. Jeg lurte også på hvordan jeg skulle invitere maur til honningevaluering («Ingen maur» betyr ren honning?). Grunnen til at en søt væske er mer attraktiv for en maur enn en annen kan også skyldes væskens tetthet, og vi vet at honningens viskositet varierer etter blomstertypen. En annen test som ofte diskuteres på Internett er flammetesten, som innebærer å brenne bomullsknopper dyppet i honning. Det antas at honning vil brenne hvis den er ren. Jeg har prøvd denne metoden mange ganger med forskjellige typer honning, hvorav noen var sikker på at det var ren honning (som honningkakehonning), men resultatene jeg fikk var aldri konsistente, og det var avhengig av hvor mye honning som ble dyppet og hvor lenge honning Ble utsatt for flammene.

Det er en annen enkel måte jeg har prøvd å kontrollere honningens renhet: observer hvordan flytende honning faller ned i et glass vann. Ren honning oppløses ikke umiddelbart i vann; Du vil legge merke til at det tar litt innsats å røre de klumpete bitene i vannet for å oppløse dem, der sukkeret lett løses opp i en melasse når du kaster det i vannet. Imidlertid er testresultatene noen ganger ikke klare fordi forskjellige honningvarianter har forskjellig viskositet, noen er tykkere og tettere enn andre og åpenbart vil honning i kremform, selv om den er forfalsket med et annet stoff, ikke løses like lett som flytende honning i vann.

Det anbefales at de som er vant til smaken av honning, kan synes det er lettere å oppdage tilsatt sukker. Men ærlig talt, fordi det er så mange blomstersorter og blandinger her, og mengden forfalskning kanskje ikke er nok til å påvirke smaken og aromaen til honning, selv om jeg tar honning ofte, er jeg fremdeles ikke 100% sikker på mine mistanker.

Derfor er det vanskelig å være helt sikker på ektheten til honning med mindre du kan utføre vitenskapelige laboratorietester hjemme, for eksempel spektroskopi, en metode som bruker prinsippet om lett interaksjon med materie eller analyserer karbonisotopforhold for å bestemme sukker tilsatt honning (hvis disse sjargongene virker helt bisarre, men ikke gidder, som forbruker er jeg ikke kjent med dem). Likevel, hvis du har grunn til å mistenke at honning er blandet og mais sirup er tilsatt fra alle de ovennevnte verifiseringsmetodene (etiketter, ingala, honning som oppløses), er min holdning – hold deg unna disse merkene. Bedre en fattig hest enn ingen hest i det hele tatt. Bedre en fattig hest enn ingen hest i det hele tatt. Ikke hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *