Hvordan trykke hjemmelaget honning perfekt med osteklut

Av | september 30, 2021

Hvis du er interessert i å lage den beste hjemmelagde honningen, har du sikkert stilt et spørsmål ‘Hvordan filtrerer jeg honningen min?’. Naturlig honning inneholder voks og annet rusk som pollen du må bli kvitt. Du trenger egentlig ikke filtrere honning. Alt du trenger å gjøre er å sile den, for hvis du er alene, vil honningen naturlig rydde. Tyngdekraften vil fungere og all voksen flyter på toppen. Her er noen tips som hjelper deg med å legge mer press på honningen din, slik at du ikke har en stor voksboble i honningen.

Hvilket filtreringsnivå vil du ha?

Noen mennesker filtrerer alle voks- og pollenpartiklene fra honningen, men mange liker at pollen og voks får honningen til å krystallisere raskere. For økonomi er et perforert filter i rustfritt stål best fordi det er tilgjengelig i en rekke forskjellige kvaliteter fra grov til fin og kan fjernes for rengjøring. Hvis du bruker plast- eller nylonfiltre, kan disse være vanskelige å rengjøre når de fryser og blir belagt med voks. For de som ikke ønsker å krystallisere sin honning år etter år, gir en 200 eller 400 mikron malingsfilter fra en jernvarehandel deg maksimal filtrering.

Hva er fordelene med osteklut?

Mange bruker ikke osteklut og tror at det vil gi lo i honning. Siden osteklut er laget av vevde naturlige bomullsfibre, er det mulig, men det bør ikke være bekymret hvis du kjøper osteklut av høy kvalitet. Den kommer alt fra 8 «til 18» bred og har et bredt spekter fra lett til tung vekt, noe som betyr at du finner den perfekte typen for honningen din. I motsetning til permanente siler av stål og plast er osteklut billig, lett å vaske og er biologisk nedbrytbart når du bestemmer deg for å kaste den.

Hvordan bruke osteklut med honning

Hvis alt avhenger av skalaen du lager honning på og oppsettet du har. Her er en kort beskrivelse av hvordan osteklær forbedrer effektiviteten til tappekar, avtrekkere og silesystemer.

Avtappende badekar

Disse karene har to kar, den ene på den andre. Bunnen av det øvre karet er kuttet og har perforerte plater av rustfritt stål med hull. Du kan fjerne tappene på rammene i den øverste bøtta, og honning renner gjennom hullet til den nederste bøtta som den tappes fra. De fleste ikke-tappende kar har en nylonfôr i det øverste karet for å holde voksen. Osteklær er et ideelt foringsmateriale for fangst av voks og andre sedimenter.

Extractor

Hvis du har en enkelt ekstraktor, strømmer honning fra ekstraktoren til en oppsamlingsbøtte som den kan tappes fra. Du har mange forskjellige asketyper og kvaliteter som passer på toppen av bøtta. Du kan kjøpe rustfritt stål eller plast, men de kan være vanskelige å rengjøre hvis de er dekket med voks. En god løsning er å bruke en osteklut på toppen av bøtta og deretter la honningen vare i 24 – 48 timer. Voks og silt vil stige til toppen.

5-gallons silesystem

To 5-gallons bøtter sitter oppå hverandre for å se disse systemene. De fungerer på samme måte som et ikke-tappende kar med et perforert mesh av rustfritt stål i bunnen av den øvre bøtta. Som karet renner honningen inn i den nederste bøtta der den tappes. De fleste silesystemer bruker en nylonpose i den øvre bøtta for å holde voksen og siltet, men osteduken avhenger helt av jobben. Når honningen går ned, legges voksen på en osteklut og all honning filtreres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *