Kan helseproblemene skyldes neurotoksiner

Av | oktober 5, 2021

Neurotoksiner er små forbindelser som kan oppstå når de utsettes for patogener som bakterier og sopp – i disse tilfellene er de kjent som biotoksiner. Neurotoksiner kan også være frie radikaler. De skaper problemer i kroppen som kan føre til sykdom og for tidlig død.

Frie radikaler er små skadelige partikler som kan skyldes eksponering for kjemikalier og tungmetaller som bly, kadmium og kvikksølv. Det antas også at noen frie radikaler kan behandles inne i kroppen når visse kroppssystemer går dårlig, for eksempel frie radikaler forårsaket av kronisk betennelse. Med kronisk utmattelsessyndrom er dårlig mitokondriell funksjon og kronisk betennelse to prosesser som antas å øke frie radikaler på kroppen. Et sentralt poeng å forstå er om disse toksinene er inne eller ute:

* Fettløselige, så de vaskes ikke av med vann

* De oppløses i fett og beveger seg gjennom kroppsfett

* De har en sterk destruktiv toksisk effekt på kroppens celler

Kroppen består av omtrent 50 billioner celler. Hver cellemembran i kroppen din består av fett. Dermed kan nevrotoksiner skade kroppen:

* Forårsaker brudd på lipider, som forstyrrer cellemembranens funksjon når det gjelder hva som beveger seg inn og ut av cellene, og effektivt forhindrer dem i å puste normalt

* Angrip enzymatiske reaksjoner som forstyrrer energiproduksjonen i celler

* Stimulering av visse enzymer som fører til oppløsning av cellemembraner

* Dysfunksjon av DNA, noe som resulterer i delvis økt betennelse i kroppen. Betennelse er noe som immunsystemet er i en svært aktiv tilstand og kan gjøre mer skade enn godt for kroppen når den utvikler seg til kroniske sykdommer som for tiden er forbundet med nevrotoksiner, inkludert CFS / ME, fibromyalgi, Lyme sykdom, bygning av pasientsyndrom og andre sykdommer som MS, Parkinsons og autisme.

Symptomer på nevrotoksisitet inkluderer:

* Dyp, konstant tretthet Svakhet Kroniske muskelsmerter

* Kramper Minnefunksjon Kognitiv svekkelse

* Desorientering Sinusbelastning

* Kortpustethet Røde øyne Hodepine

* Sløret syn Prikking Magesmerter

* Diaré

* Svimmelhet

* Nummenhet

* Hovne ømme ledd Lys

* Sensorisk angst

Hva er nevrotoksiner?

For å forstå hvordan man skal behandle nevrotoksiner, er det viktig å forstå hvor de går i kroppen. Fettløselige nevrotoksiner beveger seg gjennom cellene i kroppen fra mage-tarmkanalen til bihulene, til lungene, til øynene, til musklene, til leddene, til nervene, så kommer de til slutt inn i leveren og pumpes deretter inn i gallen blære, så går de tilbake fra galleblæren. bobler i tynntarmen i form av galle. Når nevrotoksiner kombineres med galle, absorberes de gjennom tarmene, og forgifter kroppen om og om igjen. Av denne grunn er det veldig viktig å sikre utskillelse av giftstoffer fra gallen gjennom tykktarmen med avføring for å rense og rense kroppen.

Nøkkelen til behandlingen er å stoppe nevrotoksiner som kommer inn i kroppen fra gallen igjen, ved å rydde galleblæren (lever, galleblære), rydde nevrotoksiner fra kroppsfett, bekjempe immunforsvar og forhindre økning i mengden enzymer som forårsaker dissosiasjon. . cellemembraner. Dette gjøres ved å skylle ut fett eller metabolisere cellemembranen ved hjelp av ekstra fosfatidylkolin.

Interessant nok kan faste eller fettfattige dietter, høy-karbohydrat-dietter og eksponering for patogener forårsake gallestase, noe som fremmer og øker reabsorpsjonen av nevrotoksiner. En diett med mye karbohydrater får også cellemembraner til å gå i oppløsning fordi insulin øker disse frigjøringsenzymer.

Livsstilsinstruksjoner:

* Unngå eksponering for alle eksterne kilder til nevrotoksiner (som svart sopp i syke bygninger)

* Unngå å spise stor rovfisk som kan være forurenset med nevrotoksiner eller tungmetaller, inkludert rav eller andre knekt, grouper, sverdfisk, tunfisk, hai, barracuda, mahi, rød agar, havabbor, abbor, østers, gjedde, marlin, pose, kongemakrell og kveite

* Unngå eksponering for kjemikalier, plantevernmidler, løsemidler hjemme eller på arbeidsplassen, dvs.

* Kontroller vannforsyningen og vurder vannfilteret

* Unngå fluorisert tannkrem

* Unngå kosttilskudd, inkludert spirulina, blågrønne alger, grønne drikker, chlorella, andre enn de som er dyrket i glassrør.

* Fjernede bearbeidede oljer, hydrogenert fett, margarin, rapsolje, peanøtt- eller peanøttsmør, kommersiell majones eller salatdressing med transfett

Unngå følgende produkter:

* Korn (hvete, ris, bygg, hirse, rug, havre, mais)

* Pasta, brød, kjeks, informasjonskapsler, cupcakes, frokostblandinger

* Stivelsesholdige grønnsaker som poteter og pastinakk. Søte poteter, gulrøtter, rødbeter og reddiker er fine

* Fruktjuice

* Koffein

Tillatte produkter:

* Protein til hvert måltid, økologisk kjøtt, fjærfeegg, fisk

* Rå organiske nøtter og frø

* Økologisk smør, fløte, hjemmelaget yoghurt, med melkesyrebakterier

* Smør – bare kaldpresset (ikke varm), inkludert solsikke- og saflorolje, druefrømajones, valnøttolje og riskli

* Oljer for matlaging ved høye temperaturer inkluderer smør (organisk) olje, palmeolje, kokosolje / smør

* Salatdressinger hjemme

* Begrenset mengde søte og nye poteter, rødbeter, gulrøtter, reddiker – spis alltid med protein og grønnsaker / greener

* Begrenset mengde belgfrukter og belgfrukter – spis alltid med protein og grønnsaker / greener

* Tre skiver frukt daglig

* Grønnsaker

Grønne bladgrønnsaker og salater hver dag

* Friske urter / krydder

* Grønnsaksjuice

Det er veldig viktig å drikke opptil 2 liter rent rent vann daglig

Ofte stilte spørsmål:

Er det trygt?

Ja! Denne dietten er ikke så forskjellig fra paleolitisk eller steinalderkosthold – en diett som folk spiste hele tiden før landbruket, og mange kroniske sykdommer dukket ikke opp før landbruket kom!

Hvor lenge skal jeg holde på denne planen?

Hold på den til VCS -testen din blir klar og symptomene forsvinner. Dette skjer vanligvis minst etter 3 måneder

Er jeg bekymret for å gå ned i vekt?

Snakk med utøveren din, men hvis vekttap er alarmerende, legg litt mer vekt på bønner og belgfrukter og noen stivelsesholdige grønnsaker. Det er andre hormonelle og fordøyelsesfaktorer som bør diskuteres med legen din

Er jeg bekymret for vektøkning?

Det er svært lite sannsynlig at dette vil skje. Det er insulin, som er et fettbyggende hormon – og du kommer til å hvile på insulin. Snakk med legen din hvis du fortsatt er bekymret.

Jeg har gallestein – er det mulig å gjøre denne dietten og rense?

Svaret er nei, du må profesjonelt fjerne disse gallesteinene. Start av denne dietten og rensing kan flytte steinen og forsinke den lenger, noe som potensielt er farlig og veldig smertefullt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *