Litt honning med konsistensen din?

Av | oktober 3, 2021

Hvorfor er honning bedre enn bearbeidet sukker?

Som kiropraktor er ernæringsrådgivning en vanlig del av dagen min. Det er mange spørsmål om en bestemt type diett. Det som er interessant, er at nesten hver pasient vil fortelle meg hvordan de eliminerer sukker fra kostholdet. Mange foretrekker å spise mer honning i stedet for bearbeidet sukker. Noen ganger er det nyttig å ha nødvendig informasjon før du gjør disse helseendringene.

Er sukker avhengighetsskapende?

Ja, kanskje mer enn kokain! Effekten av sukker faller på opiumreseptorene i kroppen vår. Disse reseptorene er forbundet med den givende delen av hjernen vår og fører til tvangsmessig oppførsel, selv om hjernen vår er klar over de negative konsekvensene.

Er honning et godt alternativ til honning?

Helt sikkert. Honning er kjent for å ha positive effekter på tilstander som hoste, fordøyelsesbesvær, brannskader, sår, influensa og infeksjoner. Den inneholder også næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Honning har en ekstremt lang holdbarhet og brukes av mange som en «supermat».

Har honning antibakterielle egenskaper?

Helt sikkert. Honning inneholder et enzym som faktisk omdannes til hydrogenperoksid i nærvær av oksygen. Hydrogenperoksid oppløser bakteriecellemembraner og ødelegger dermed bakterier.

Brenner honning energi som sukker?

Nei, honning er helt annerledes i så måte. I motsetning til sukker gir ikke honning resultater for krasj og brenning. Honning blir brent i et lavere tempo som unngår en økning i energi etter den uunngåelige katastrofen. Enzymer i honning hjelper kroppen med å regulere måten den bruker sukker på.

Hva er sykdommen forårsaket av sukker?

I tillegg til vektøkning og til slutt tretthet, er bearbeidet sukker forbundet med kreft, mageproblemer, diabetes og hjertesykdom. Husk at disse sykdommene ikke bare er fra bearbeidet sukker. Mange sukkererstatninger forårsaker den samme sykdommen.

Hva vil noen honning gjøre?

Det er sant at mens mest honning er bedre enn bearbeidet sukker, blir ikke all honning likt. Honning produsert i et organisk eller plantevernmiddelfritt miljø er på den måten. Fordelene ved å bruke lokalprodusert honning støttes videre. Det er ganske gunstig for sine antiallergiske egenskaper.

Hvorfor blir honning ikke brukt mer?

Svaret på dette spørsmålet kan oppsummeres med ett ord, profitt. Som de fleste naturlige produkter er honning ikke noe som er varemerke, patentert og kjemisk produsert. Det er ingen stor mening uten dette elementet. Bare ta en titt på annonsene som er rettet mot forbrukere, spesielt barn! Alt behandler sukker og mater våre sanser og følelser. Et selskap klarer ikke å sette markedet på naturlige produkter som honning. Hvis de noen gang gjør det, sjekk ut hele ingredienslisten!

For din helse,

Greg Gruba DC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *