Lønnsom kreativitet kan være nærmere enn du tror!

Av | oktober 14, 2021

Vil du finne en kreativ løsning på ditt nåværende problem? Det kan være så nært som en morgenavis. (Merknad til unge lesere: «Morning Newspaper» pleide å være en ekte ting. Det var en virkelig fantastisk oppfinnelse. Den dukket opp magisk på dørstokken din, krevde ingen rulling og måtte aldri belastes.)

Jeg har nylig snakket med en gruppe bedriftsledere i sentrum av Seattle. Jeg snakket om «lønnsom kreativitet». Du skjønner, mens administrerende direktører sier at kreativitet er den viktigste egenskapen til en leder for å lykkes, handler de ikke nødvendigvis slik. Mange ledere synes å tro at det å lære å være kreativ ikke er annet enn å spille spill og lage ballonger.

Derfor bruker jeg uttrykket «lukrativ kreativitet». Fordi kreativitet ikke er en useriøs luksus, er det en motor som driver fortjeneste. Nevn et lukrativt produkt i verdenshistorien, og det startet med en kreativ idé.

Tilbake til bedriftsledere i Seattle. De ønsket å lære hvordan de kan skape kreative ideer for deres nåværende forretningsoppgaver på forespørsel. Jeg delte trikset jeg brukte når jeg skrev vitser for nesten live! – et komedie -TV -program som jeg produserte i 15 år.

Originale linjer og kreative ideer er et resultat av et sammenstøt av ikke -relaterte ting («Du har sjokolade på peanøttsmøret mitt!» «Du har peanøttsmør på sjokoladen min!» Så hvis jeg trengte å komme med en rask spøk for vis, jeg leste en artikkel fra en del av avisen og deretter en artikkel fra en helt annen seksjon. Så ville jeg tvinge meg selv til å komme med en morsom sammenheng mellom de to artiklene.

Se, resultatet var ikke alltid rent gull. Men det jeg gjorde var å tvinge hjernen min til å komme inn i rommet som finner forbindelser – og det er rommet der kreative ideer blir født.

Så hvordan gjelder dette for bedriftsledere? Det er det jeg nylig foreslo for lederne mine. Ta avisen. (Jeg synes det fungerer litt bedre med en ekte, fysisk, papiravis – rett og slett fordi det er lettere å tankeløst bla gjennom en tilfeldig seksjon – men det vil også fungere når avisen din er på skjermen.)

Har du en avis? Ok, bla nå gjennom en hvilken som helst seksjon. (Jeg ville være glad hvis du unngår forretningsdelen fordi vi leter etter kreative ideer her, og forretningsseksjonen blandet med forretningsproblemet kan være for nær et gjennombrudd i kreativitet. Men jeg overlater det til deg.) Velg en artikkel- enhver artikkel. Les videre. Still deg selv dette spørsmålet:

Hvordan forholder denne artikkelen seg til å løse problemet mitt?

Ja jeg vet. Ditt raske svar vil mest sannsynlig være: «Det er ikke det.» Men ikke stopp der. Ikke vær lat. Få hjernen til å svare – gjerne mer enn én.

Akkurat som de første linjene mine, kan jeg ikke garantere at svarene dine blir den endelige avgjørelsen din. Imidlertid kan jeg garantere at disse svarene mest sannsynlig vil være de du aldri hadde trodd ellers – og de kan bare være gnisten du trenger for å lede deg til denne endelige avgjørelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *