Matallergi og stammelink

Av | september 28, 2021

Siden årsakene til stamming er ukjente, er det en teori som angir en sammenheng mellom matallergi og stamming. I følge dette konseptet forårsaker en allergi mot visse matvarer aktivering av det sympatiske nervesystemet i stedet for det parasympatiske nervesystemet. Resultatet er en økning i angstnivået hos stammere, noe som stimulerer stamming og forverrer det.

Det har ikke vært overbevisende bevis for at visse matvarer forverrer eller forverrer denne tilstanden hos en person når han allerede stammer. Men det har vært tilfeller der pasienter har opplevd en betydelig forbedring i tilstanden på grunn av utelukkelse av visse matvarer fra kostholdet. De fleste er ikke klar over sammenhengen mellom stamming og mat. Det kan ikke antas at denne forbindelsen eksisterer hos alle stammere, men det er sannsynlig at noen pasienter kan møte dette problemet på grunn av kostholdet. Det anbefales å konsultere en gastroenterolog for å sikre at matinntak ikke er en mulig årsak til at de stammer.

Den vanligste matallergien blant stammere er gluten, noe som forverrer stamming. Gluten er et stoff som finnes i hvete og finnes derfor i de fleste brødsorter. Forbruk av glutenstammer forverrer stammingen, noen ganger forverres i en slik grad at stammeren ikke engang er i stand til å avgi en full setning. Oppløsning og stamming blir ekstremt dårlig med gluteninntak. Så snart stammeren slutter å ta gluten i noen form, stammer han tilbake til det normale. Men denne aversjonen mot gluten kan også være knyttet til noen andre alvorlige lidelser som cøliaki, og den bør sjekkes umiddelbart av en lege.

I tillegg forårsaker mat som er rik på dopamin stamming i ekstreme tilfeller av stamming, og derfor bør det unngås. En slik dopaminrik mat er koffein, og dette sammen med søte matvarer bør ikke inkluderes i dietten til pasienter. Noen mennesker opplever midlertidig stamming på grunn av allergi mot visse matvarer; En allergi mot peanøttsmør forårsaker stamming hos noen mennesker. Slike mennesker kan unngås ved å holde seg borte fra allergiske matvarer. Det samme gjelder stammere som også opplever matallergi, men siden de allerede stammer i talen, er det best å være forsiktig og holde seg borte fra slike gjenstander.

Forhåpentligvis vil denne informasjonen bidra til å lindre symptomene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *