Min 5 -minutters oppskrift på sunn sjokoladebar – ja, den er flott

Av | september 29, 2021

Som sertifisert ernæringsfysiolog liker jeg å lete etter måter å lage deilige måltider som de fleste ikke tror de er veldig bra for deg. Hvis du har søtsaker som meg, er jeg sikker på at du har prøvd å finne måter å fortsatt nyte søte godbiter på, men også prøve å gjøre dem mer sunne enn vanlige søppelmads desserter.

Hovedproblemet med de fleste såkalte «sunne» desserter er at de fleste selskaper prøver å gjøre dem sunnere ved å redusere fettinnholdet og dermed øke sukkeret eller kunstige søtningsmidler … det er ingenting nyttig i det!

Nedenfor er min berømte oppskrift på sunt sjokoladepeanøttsmør, som tar bare 5 minutter og er veldig enkelt. Det flotte er at jeg ikke bruker tilsatt sukker, kunstige søtningsmidler og alle de fordelaktige fettkildene. Nedenfor ser du hvorfor.

Min oppskrift på sunt sjokolade peanøttsmør (peanøttsmør kan utelates hvis du foretrekker vanlig sjokolade):

  • Ekstra mørk sjokolade (3-4 unse bar fungerer bra-se etter minst 70% kakaoinnhold, 70 til 85%-det minimerer sukkerinnholdet)
  • 4 eller 5 ss av din organiske nøtteolje (mandel, cashewnøtter, peanøttolje fungerer godt)
  • 2/3 til 3/4 kopp organisk kokosmelk (en utmerket kilde til nyttig mettet fett fra middels kjede triglyserider – MCT)
  • 2 ss riskli (ekstra kilde til sunt fiber)
  • 2 ss havrekli (sunnere fiber, inkludert løselig fiber)
  • 1/2 kopp rå pekannøtter, mandler eller valnøtter (ja, mer sunt fett, antioksidanter og tonnevis med vitaminer / mineraler)
  • 1/2 kopp tørket tranebær eller rosiner (valgfritt avhengig av din smak)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • litt stevia til litt søt (stevia er et naturlig søtningsmiddel med lavt kaloriinnhold i motsetning til skadelige kunstige søtningsmidler))

Start med kokosmelk, nøtteolje og en sjokoladebar i en middels kjele og sett den på svak varme. Rør hele tiden mens sjokolade, kokosmelk og nøttesmør smelter. Når de smelter, tilsett alle de andre ingrediensene og rør godt.

Når alt er godt blandet, legger du blandingen på vokspapir lagt i en ildfast form og sender den til kjøleskapet for å stivne.

Nå har du den sunneste sjokoladekaken som noen gang har vært kjent for mennesker!

Husk at du fremdeles trenger å holde porsjonene små fordi det fremdeles er et kalorirett, selv om det er veldig sunt. Den gode nyheten er at den har mindre sukker og kalorier enn den vanlige sammensetningen, og den har mer mat enn noen vanlig fondant.

Nyt! Fortell vennene dine at trener Mike Geary ga deg denne oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *