Oppdag Manuka honning som et prebiotikum

Av | oktober 7, 2021

Manuka honning inneholder prebiotika – og de stimulerer veksten av gode bakterier i fordøyelseskanalen. Mange probiotiske kosttilskudd overlever ikke den sure tilstanden i tarmkanalen. Bare svært resistente former for bakterier, som Lactobacillus og Bifidobacteria, har vist seg å overleve, og andre er mer sannsynlig å bli ødelagt av det svært sure miljøet i magen.

Mage -tarmkanalen inneholder mange typer gunstige bakterier som hjelper til med å kontrollere fordøyelsen og sikre god helse. En type kalles bifidobakterier. Studier har vist at en måte å øke tilstedeværelsen av bifidobakterier er å spise prebiotisk mat, som hjelper til med å replikere og vokse gode bakterier. Manuka honning inneholder en rekke stoffer som kan fungere som et prebiotikum og stimulere veksten av gode bakterier. Studier har vist at tilsetning av honning til yoghurt øker effektiviteten til gode bakterier.

Et prebiotisk rikt kosthold bør inneholde 7 gram inulin per dag, som finnes i havre, cikorie, bananer, hvitløk og løk. Kommersielt produserte prebiotika, inkludert ost og meieriprodukter, kan være nyttig. Noen frokostblandinger og frokostblandinger inneholder naturligvis prebiotika. Å spise frokostblandinger, inkludert strimlet hvete og kirsebær, testet 38 mennesker som ble utsatt for to hovedtyper av vennlige bakterier som spiste frokostblandinger hver dag i tre uker.

Noe rå, ubehandlet honning har prebiotiske egenskaper. Manuka honning fra New Zealand har blitt vist i eksperimenter for å stimulere veksten av friske bakterier og har mange helbredende egenskaper. Begynnelsen på god helse er gjennom sunn fordøyelse. Legge til Manuka Madhu Se flere fordeler for kostholdet ditt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *