Retningslinjer for honningekstraksjon

Av | oktober 4, 2021

Har du noen gang lurt på hvordan biehonning ble forseglet i supermarkedbeholdere? Honning er en tyktflytende, klebrig væske produsert av bier. Den er laget av nektar av blomster som biene har konsentrert og renset. Blomsternektar er ikke tilgjengelig når de lager honning til vinteren. Den sukkerholdige væsken som finnes ved foten av blomsten er nektar. Den blir produsert av en kjertel som kalles nektar. Honning fungerer som mat for larvene.

Den beste tiden å samle og høste honning er om sommeren når det er solskinn og så lite luft som mulig, helst 280 varme. Dette er for å sikre at honningen forblir i flytende tilstand, men ikke for varm fordi honningen er granulær ved svært høye temperaturer. Før du kan høste og nyte honningen fullt ut, må du først få den ut av bikuben. Vanligvis gjøres dette med en ekstraktor. Ekstraksjon bruker konsentrert energi for å skille honningen fra bikuben. Nå kan ekstraktorer være veldig dyre, så mange birøktere som fremdeles er nye i prosessen leier eller låner. Extractors kommer også i mange former. Det finnes typer plast og rustfritt stål. Mellom de to anbefales det å bruke en ekstraktor i rustfritt stål for å forhindre rust og brudd.

Først sjekker du modenheten til honningen ved å riste kammen. Hvis honningen kastes, må den fortsatt krydres litt, slik at biene kan fortsette arbeidet. Kontroller rammens verdi. Den har et tynt lag med voks kalt capping. Du må fjerne eller fjerne voksen før du trekker ut honningen. Dette kan gjøres ved hjelp av oppvarmede kniver, sorterte kniver anbefales også eller gjør en elektronisk avdekking av flyteknikk. Før du tar med rammene hjem, må du først stoppe biene fra dem. Det er måter å fjerne bier som for eksempel rømming av bier, bruke røykbrett som bruker visse typer kjemikalier som holder bier unna, eller børster bier fra bikuben. Når du børster bier, dypper du først børsten i vann. Noen teorier sier at det suger biens vinger og gjør det vanskeligere for bien å fly og prøve å stikke deg.

Ekstraksjon tar vanligvis 10 til 20 minutter, avhengig av konsentrasjonen og temperaturen på honningen. Sørg for å finne honning i det mest passende rommet som garasje, kjeller eller veranda. Kjøkkenet ser ut til å være det mest praktiske stedet å løfte på grunn av lett tilgang til vann og vasket gulv. Honning drypper overalt og fester seg til nesten alle overflater. Avtrekkene jobber med en sentrifugalkraft for å rotere rammene og samle honning i bunnen. Hver ramme roteres eksternt på den ene siden og deretter invertert på den andre. Sil av honningen for å sikre at det ikke er noen voks igjen. Noen bruker osteklut, meshposer og strømpebukse.

Varm opp honningen i en bøtte før du lagrer honningen. Honning på flaske kan være vanskelig å fjerne umiddelbart fra ekstraksjon. Det kan også samle bobler rundt flasken hvis du holder den i glasset etter at du har tatt den ut. Varm opp honningen under en lyspære. Bruk honningporten når du heller honning i beholderen, slik at den kan lagres uten at sidene faller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *