Smak av honning

Av | september 28, 2021

Det er hundrevis av unike honninger rundt om i verden. Nesten hvert land produserer honning, hvert land har sine egne viktigste og spesielle blomsterhonningssorter og kvalitetsstandarder, men de beste honningproduserende landene er USA, Canada, Australia, Argentina, Mexico og Kina. Noen mennesker bedømmer kvaliteten på honning ut fra opprinnelsen til blomstene, men hver blomstersort har sin egen unike og originale smak, tekstur og farge. Smaken er veldig lys og sterk og skarp og fargene varierer fra mørkebrun til fargeløs. Som hovedregel er lys honning lysere på smak og mørk honning, sterkere.

Den unike aromaen, smaken og fargen til hver honningssort bestemmes av blomstens kilde, for eksempel kløver, besood, oransje blomst eller bokhvete, som biene samler nektar fra.

Den greske filosofen Aristoteles rapporterte i det tredje århundre f.Kr. at bier samlet fra en bestemt blomst foretrakk å gå tilbake til andre blomster av samme art, og at de kommuniserte med andre romvesener i bikuben gjennom lukt og fysisk bevegelse. Spesifikk nektarkilde. Han la merke til at bien i hver ekspedisjon ikke fløy fra en blomstertype til en annen før den kom tilbake til bikuben. Etter at biene kommer, slipper biene byrdene, og hver bie følger tre eller fire ledsagere når de kommer tilbake. Bier kan velge den beste fruktnektarkilden som er tilgjengelig på et bestemt tidspunkt, noe som får dem til å respektere en enkelt kilde. Bier som har migrert til blomstrende åker for pollinering er en flott enkelt kilde til innsamling fra bier. For å bli merket som en bestemt sort, må honning være 80% fra den navngitte kilden.

Honning varierer ikke bare i farge og smak, men også i sin indre honningkvalitet, noen varianter som Manuka -honning er sterkere enn andre. Etter å ha prøvd så mange forskjellige merker honning, la jeg merke til at de samme blomstersortene av honning fra forskjellige merker kanskje ikke smaker akkurat det samme. Klimaet i området kan påvirke smaken, fargen og kvaliteten på honningvarianten.

Jeg lærte av en honningoppskriftsbok hvordan du kan utforske og sette pris på smaken av forskjellige honningssorter og vil gjerne dele med deg.

1) Legg merke til den søte aromaen i glasset før du smaker.

2) En teskje honning, mindre enn åtte teskjeer. Legg det i munnen.

3) La den oppløses foran tungen din.

)) Når smaksløkene reagerer på oppløst honning, kan du velge den perfekte smaken for leppene dine.

5) Smaken øker når honning renner til baksiden og sidene av munnen.

6) Ta deg tid til å observere den neste lange smaken.

7) Når du smaker flere søtsaker på rad, drikker du varm svart te i midten for å holde ganen ren. Usaltede kjeks kan hjelpe deg med å gjenopprette smaksløkene dine.

8) Gi munnen tid til å forstå komplikasjonene ved honning før du går videre til en annen prøve.

Kilde: http://www.benefits-of-honey.com/honey-varities.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *