Smørbrødsnasjon

Av | oktober 7, 2021

Hver dag spiser halvparten av Amerika en eller flere smørbrød, hovedsakelig til lunsj. Det er estimert til 300 millioner om dagen. De er enkle, fylte, ingen oppstyr, ingen oppstyr. Og du trenger ikke engang å kunne lage mat. Varianter er uendelige, så hvor skal du begynne? Kortlisten inkluderer BLT, Grillet ost, Club, Dagwood, French Dip, Monte Cristo, Muffuletta, Pastrami eller Corned Bee Live, PB&J, Cheesesteak, Po ‘boy, Reuben, Sloppy Joe, Submarine, Fried Egg. Det er uendelig.

Britene kalte først «stykker kaldt kjøtt» en «sandwich» oppkalt etter John Montague, den fjerde jarlen av Sandwich, som var en aristokrat fra det attende århundre. Legenden forteller at han instruerte tjeneren sin om å bringe ham kjøtt mellom to brødstykker mens han spilte kort med vennene sine. Tilsynelatende kunne han spille kontinuerlig, ettersom brødet fungerte som et serviett (ikke en erme) og holdt kortbordet i orden. Vennene hans hentet ham og fulgte etter. Hva de hadde, får vi aldri vite, men hva begynnelsen er (greven vil aldri vite).

La oss sjekke ut disse favorittene:

1) Elvis foreviget stekt peanøttsmør og en banansmørbrød, selv om det ikke er så viktig.

2) Dolken, oppkalt etter Blondies ektemann fra tegneseriene, er fylt og brød som ikke kan spises bortsett fra i seksjoner, men på en eller annen måte administreres av Dagwood Bamstead.

3) Franskmennene opprettet denne syndige smørbrødet på en parisisk kafé i 1910; det er ingen som heter Monte Cristo, men bare et fransk begrep (Croque Monsieur) for å beskrive en stekt sandwich med skinke og ost.

4) Slurvete Joe: Ungene vokste opp på disse krydrede og skitne smørbrødene. Opprinnelsen stammer fra 1930-årene og ble opprettet av en kortvarig kokk ved navn Joe i Sioux City, Iowa. Opprinnelig kalt en «sandwich med smuldrende kjøtt», synes Joe å ha tilsatt tomatsaus som strammet den; etter hvert som hans popularitet vokste, ønsket Joe å få æren og omdøpte det til seg selv. Folk i Key West, Florida, insisterer på at den ble oppfunnet på en lokal bar som heter Sloppy Joe’s. Noen historikere vil hylle Cuba, men la oss bare gi det til Iowa, ok?

5) Ubåt: smørbrødbutikker ser ut til å formere seg daglig uten ende og kant; I USA også kjent som lokkeduer, helter eller kverner med mye fyll, kommer de i lengder og mindre størrelser, perfekt for en søndags -TV -sport eller en rask lunsj.

6) Club: Utvilsomt en stor dame av smørbrød. Historikere sporer opprettelsen til den eksklusive gamblingklubben Saratoga Club House i Saratoga Springs, New York. Siden starten i 1894 har standardingrediensene ikke endret seg: ristet brød, salat, tomat, skiver av kalkun eller kylling, bacon og majones, og ikke glem tannpirkene. BLT er forgjengerens første fetter, uten kalkun / kylling eller tredje skive toast. Klubben har stått tidstesten. Hans eneste tvist er kalkun / kyllingdebatten. (Kokken i verdensklasse James Beard insisterer på kylling.)

7) Hvis du er bosatt i New Orleans, er smørbrødet du velger «Mufflet», som den populære dagligvarebutikken nyter popularitet av, der han begynte sine aktiviteter. Et stort rundt brød med siciliansk sesambrød er lastet med italiensk kjøtt i skiver og en krydret kreolsk oliven salat. (Hvis du ikke bor i New Orleans, gjør du det.)

8) Peanøttsmør og gelé eller grillet ost, begge en favoritt uten problemer. sa Nuf.

9) Ruben og pastrami eller storfekjøtt tar en topp avgift i enhver delstat som respekterer seg selv, spesielt jødisk. Hell sennep, tilsett noen kosher dill agurker og du er i gang. For Reuven, legg til surkål og tusenvis av øyer

dressing.

10) Folk fra Louisiana elsker definitivt originalene sine. Gutten Po ‘Boy er i utgangspunktet et biprodukt fylt med kjøtt eller stekt sjømat, lik en hummerrulle i nordøst.

11) Gud, ikke spør noen i Philadelphia om ostekaker fra Philadelphia fordi de er fanatiske om dem. Vær forberedt på et langt svar. Det samme med den mest populære smørbrød i Chicago – italiensk biff: italiensk brød lastet med tynt skiver, skåret med pepper og dryppet med juice, hold osten; det amerikansk franske dykket (til tross for navnet)-start, men relativt mildt.

12) Du kan ikke ignorere disse deilige «tilkoblede» fyllingene: eggesalat, skinke salat, kyllingsalat og tunfisk salat; Vi gjør markedet til dem, enten de er deilig servert på te og fester, eller bare en gammel stor skje med full hvete.

12) Smørbrød av pitabrød fylt med kalkun, ost, avokado, hummus eller falafel; et fasjonabelt etnisk blikk på det grunnleggende.

13) Hamburgere og fastfood -smørbrød med kylling – et helt annet tema.

Smørbrødsalget i USA oversteg 27,7 milliarder dollar, medregnet ikke hjemmelagde smørbrød. Wow, det er mye brød, bokstavelig talt. Tilsynelatende er USA ikke det eneste landet som elsker smørbrødene sine. I 2017 produserte og solgte den ferdige sandwichindustrien i Storbritannia 11 milliarder dollar, og dette regnes ikke som nystekte.

Vi skal ikke engang begynne på smørbrødkaker (Oreos) og iskremsmørbrød. Det er for utmattende. Så mange smørbrød, så lite tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *