Smørbrødteknikken er en enkel måte å gi effektive tilbakemeldinger på

Av | september 29, 2021

På dagens arbeidsplass har du sannsynligvis funnet deg selv med positive tilbakemeldinger og konstruktiv veiledning.

Hvis du er en veileder som bør gi dine ansatte årlige anmeldelser; et team som skal rapportere om prosjektet på ukentlige personalmøter; en kundeservicerepresentant som mottar tilbakemelding fra en sint kunde; eller til og med en administrerende direktør som må informere sine ansatte om spesifikke områder i selskapet som må forbedres, har du sannsynligvis funnet ut at å gi og noen ganger motta positiv tilbakemelding og konstruktiv veiledning er avgjørende for profesjonell ytelse og suksess.

Selvfølgelig, så vel som menneskelig natur – vil bare høre gode ting om handlingene dine. Men hvis noe må endres, korrigeres, forbedres, styrkes eller oppdateres, må du gi ord om korreksjon, råd og anbefalinger for å forbedre og gi bedre resultater.

Det viktigste å huske om effektiv tilbakemelding er at den skal presenteres på en måte som fremmer respekt, forståelse og handling.

Derfor, hvis du finner deg i stand til å bruke ordene dine for å påvirke endring hos andre, kan du stole på en «sandwich -teknikk» som vil hjelpe deg med å gi positive tilbakemeldinger og konstruktive råd.

Smørbrødteknikken er en enkel metode som hjelper deg med å bygge ord i formatet positivt kompliment, konstruktiv korreksjon og positivt kompliment. I hovedsak lar sandwich -teknikkformatet deg dele reparasjonene dine blant komplimentene.

Tenk deg at din positive tilbakemelding og konstruktive råd formidles muntlig når du lager en sandwich. Først trekker du ut to brødskiver. Disse to delene er positive komplimenter som du vil dele med din ansatte, team eller ansatte – to ganger.

Deretter fyller du de to brødskivene (eller to komplimenter) med en konstruktiv endring. Peanøttsmør og gelé eller røkt kalkun, salat, majones og tomater – alternativer for å fylle din bokstavelige sandwich; Når det gjelder å fylle et ordsmørbrød, vil interne endringer imidlertid bidra til forbedring.

Når du bruker en sandwich -teknikk for muntlig effektiv tilbakemelding, vil formatet se slik ut:

Brødskive nr. 1: et positivt kompliment

Start samtalen med et faktum, observasjon eller handling som personen har gjort som har gitt et godt og positivt resultat. Bruk en imøtekommende stemme (høflig og uten fordømmelse). Bruk åpent kroppsspråk (sidehender sammen med åpne håndbevegelser; unngå å brette hendene på brystet, stå med hendene bak ryggen eller peke fingre).

EKSEMPEL: «Cassandra, jeg har observert under samarbeidet med våre klienter at du har vært i stand til å demonstrere et økt profesjonalitet og respekt som godt representerer deg og vårt selskap. Selv om kundene er irritert og veldig frekk mot deg, har du klart det å opprettholde tilbakeholdenhet, takt og profesjonalitet – noe som var ekstraordinært for meg. «

Fyll i midten: konstruktiv korreksjon

Identifiser spesifikke saker, eksempler, situasjoner eller handlinger som må endres, forbedres, styrkes, korrigeres eller oppdateres. Vurder bare noen få. En liste med ikke mer enn 3 designrettelser gir nok «fylling» til en sandwich uten å overbelaste eller respektløse dine ansatte, team eller ansatte. Følg stemmen og kroppsspråket du bruker. Sørg for at tonen din fortsatt er innbydende, men konstruktiv, og at kroppsspråket ditt er åpent i stedet for lukket.

EKSEMPEL: «For noen øyeblikk siden så jeg imidlertid en situasjon som var ukarakteristisk for deg, som kunne ha ført til at du ble spilt inn og potensielt sparket hvis det skjedde igjen i fremtiden. Jeg la merke til at stemmetonen du brukte med klienten var overbærende, og en og annen rulling av øynene var frekk. Selv om jeg kan si at kunden var mer enn noen kunde du har hatt med så langt og at tålmodigheten din ser ut til å være på grensen, vil jeg at du skal vite at målet vårt er aldri å være mild og frekk mot noen klient – uansett. Jeg anbefaler at hvis du i fremtiden støter på en annen lignende situasjon, prøv en av to ting: enten tilgi deg selv, slik at du kan gå inn i et privat rom for å roe ned og fokusere igjen eller rettferdiggjøre å få en vakthavende leder som vil kunne håndtere forviklingene til en så sint kunde. ”

Brødskive nr. 2: et positivt kompliment

Avslutt samtalen med å gjenta det faktum, observasjon eller handlinger som personen gjorde som ga gode og positive resultater. Fortsett den imøtekommende tonen og det åpne kroppsspråket.

EKSEMPEL: «Som jeg sa før, vet jeg at det var en annen type situasjon enn du noen gang har håndtert, så jeg forstår ærlig hvorfor din oppførsel denne gangen var annerledes. Fordi det er en risiko for at du blir registrert og potensielt avvist» hvis dette skjer igjen. Jeg vil sørge for at du har to verktøy som kan fungere til din fordel. Ved å be kunden om unnskyldning, får du en sjanse til å roe ned og fokusere igjen eller til og med få lederen til å ta over i stedet. Viktigst av alt, å fjerne deg selv fra situasjonen kan hjelpe deg med å forfølge dine fremragende kvaliteter profesjonalitet og respekt – egenskaper som representerer deg godt. ”

Neste gang du befinner deg i en posisjon med positive tilbakemeldinger og konstruktiv veiledning, kan du prøve sandwich -teknikken. Dette er en enkel, men kraftig metode for effektiv tilbakemelding. Dette lar deg dele detaljer med dine ansatte, team eller ansatte som fremmer forståelse, takknemlighet og forbedring, samtidig som du gir bedre og mer positive resultater. Viktigst av alt, det vil hjelpe dine ansatte, team og ansatte bedre til å mestre det de gjør bra, hva som må forbedres og hvordan de kan bli best neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *