Svikt i jordbærsyltetøy – fikse

Av | oktober 14, 2021

Hjemmelaget jordbærsyltetøy er deilig. Men hva om han har rennende nese. Les oppskriften på hvordan du fikser en mislykket jordbærsyltetøy. Det er sommer. Jordbærsesongen nærmer seg slutten. Bringebær og blåbær er rett rundt hjørnet. Bærene er bare deilige; du kan spise dem uansett. Jeg elsker dem ferske i en bolle, på frokostblandinger eller iskrem, i en iskald cocktail eller i en kake. Kom høst og vinter, det er ingenting som hjemmelaget jordbærsyltetøy på favorittskålene dine eller smørbrød med peanøttsmør og gelé.

Det finnes mange gode syltetøysoppskrifter. Jeg brukte en standard pektinoppskrift i en eske med nyplukkede jordbær fra en lokal gård. Jeg hadde hjemmelaget jordbærsyltetøy i munnen. Jeg har aldri hatt noen problemer med å lage syltetøy, men i år gjorde jeg det. Det var en rennende nese. Det ville gjøre et flott søndag iskrem.

De fleste matlagingsfeil kan korrigeres, så jeg undersøkte alternativene mine. Jeg ringte 800 på pektinboksen. Telefonoperatøren hadde ingen informasjon om hvordan du fikser rennende nese. Deretter ringte jeg det lokale samarbeidsfeltet. Gjennom årene har jeg funnet dem en utmerket informasjonskilde. I år kom de til unnsetning igjen. Her er en oppskrift på hvordan du fikser en mislykket jordbærsyltetøy. Du kan bruke denne oppskriften til å fikse opptil 8 kopper flytende syltetøy. Disse porsjonene er designet for en kopp syltetøy.

2 ss sukker. 1 ss vann 1 ½ ts pektinpulver

Bland pektin og vann; kok opp dem mens du rører hele tiden. Tilsett flytende jordbærsyltetøy og sukker og rør hele tiden. Kok opp blandingen over full varme. Kok i et og et halvt minutt. Fjern deretter kjelen fra varmen. Fjern toppen av skummet som kan ha dannet seg. Ha syltetøyet i varme krukker og bruk nye lokk. Behandle syltetøyet på et varmt vannbad i 10 minutter. La glassene sitte over natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *