Tips til bevaring av honning

Av | september 29, 2021

Selv om den største sannheten om honningkonservering er at den ikke ødelegger uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, er flytende honning følsom for fysiske og kjemiske endringer under lagring; Det blir mørkt og mister noe av aromaen og smaken. Over tid krystalliserer flytende honning naturlig og gjeller over tid. Det påvirker ikke den søte smaken og kvaliteten i det hele tatt, selv om det endrer utseende. Av kommersielle årsaker nevnes det derfor ofte en viss holdbarhet i honningflasker i butikken.

Jeg leste ofte fra tips om lagring av honning at honning bør oppbevares ved romtemperatur og ikke lagres for kaldt eller for varmt sted. Problemet her er at det kan være forvirrende fordi romtemperaturen varierer fra land til land! For eksempel, der jeg bor, kan romtemperaturen noen ganger være så høy som ° 5 সেল C, men jeg kjøler ikke av min honning fordi kalde temperaturer fremskynder granuleringsprosessen. Krystalliseringshastigheten varierer også for forskjellige typer honning. Tupelo honning, for eksempel, er kjent for å motstå krystallisering bedre enn andre typer honning.

Jeg vil anbefale å oppbevare honning i et tørt skap ved en temperatur på 21 ° C til 27 ° C eller 70 ° F til 80 ° F, og pass på at lokket er tett fordi honning absorberer fuktighet fra miljøet, noe som kan redusere verdien. Hold også honning borte fra direkte sollys, da det kan påvirke dets egenskaper. Og det er derfor litt honning kommer i mørke beholdere. Imidlertid tillater ikke denne mørke beholderen forbrukerne å bedømme den søte fargen, viskositeten, klarheten og krystalliseringen. Glassemballasje foretrekkes av noen mennesker fordi glasset er nøytralt og ikke reagerer med honning og endrer kvaliteten.

Hvis du vil at den granulerte honningen skal gå tilbake til normal tilstand, plasserer du varmt vann (ca. 50-60 grader Celsius) på glasset, fjerner honningen fra varmen så snart granulatene oppløses, og avkjøles så raskt som mulig. Husk, aldri koke honning!

Kilde: http://www.benefits-of-honey.com/honey-storage.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *