Topp 5 produkter som behandler diabetes

Av | september 28, 2021

Disse 5 produktene som behandler diabetes, som lett kan finnes hjemme eller i en nærliggende butikk, kan bare kurere type 2 diabetes. I motsetning til type 2 diabetes er type 1 diabetes uhelbredelig og kan ikke forhindres. Til tross for dette kan disse 5 produktene fortsatt gi noen fordeler for de med type 1 diabetes, noe som bidrar til å minimere komplikasjonene forbundet med type 1 diabetes.

Mat som behandler diabetes

1. Peanøttsmør og andre nøtter

Noen studier har vist at de som regelmessig spiser peanøttsmør og andre nøtter har klart å redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes.

Forskere forstår fortsatt ikke helt hvorfor nøtter er så nyttige for å redusere risikoen for type 2 diabetes, men forskjellige nøtter har mange helbredende egenskaper, for eksempel fiber, magnesium, protein, enumettet fett (nyttig fett), etc.

Det antas at enumettet fett i mange nøtter, som utgjør omtrent 85 prosent av det totale fettinnholdet i nøtter, er i stand til å redusere insulinresistens, som vanligvis ligger til grunn for utviklingen av tidligere diabetes så vel som diabetes type 2.

Mens nøtter inneholder en stor mengde sunt fett, er det totale fettinnholdet i nøtter en av ulempene forbundet med å spise nøtter. Dette betyr at inntak av omtrent en tredjedel kopp nøtter vanligvis inneholder omtrent 20 gram fett og ca 250-300 kalorier.

Siden nøtter er veldig fordelaktige, er det imidlertid viktig å ikke ekskludere dem fra kostholdet ditt på grunn av høyt fett- og kaloriinnhold. Å gjøre nøtter bra for helsen i kampen mot diabetes eller annen helsetilstand – betyr å ikke overdrive når du spiser forskjellige nøtter.

Hvis du spiser mye nøtter, må du redusere inntaket av andre matvarer som inneholder forskjellige fettstoffer. For å holde balansen mellom totale kalorier som forbrukes hvis du spiser mye nøtter, må du bare redusere mengden andre kalorier i kostholdet ditt, for eksempel kjøtt, raffinert mat osv.

I tillegg til å redusere risikoen for å utvikle diabetes og type 2 diabetes, kan nøtter også bidra til å forhindre kardiovaskulær sykdom, visse kreftformer og lavere kolesterol. Høyt kolesterol og hjertesykdom bekymrer vanligvis også mennesker med diabetes, så nøtter kan definitivt være svært nyttig.

Nøtter er en utmerket kilde til fiber, som er en av de beste måtene å behandle diabetes, og mandler og pistasjenøtter inneholder en av de høyeste mengder fiber i nøtter.

Nøtter er også en god proteinkilde, peanøtter inneholder den høyeste mengden protein som finnes i noen nøtter. En tredjedel av en kopp peanøtter inneholder til og med mer protein enn mengden protein som finnes i samme mengde fisk eller storfekjøtt. I tillegg er proteinet i peanøtter – den mest komplette typen proteiner.

For å være sikker på at du spiser en sunn mengde nøtter uten å legge for mange kalorier eller fett i kostholdet ditt, kan du prøve en håndfull nøtter (omtrent en unse) eller en spiseskje peanøttsmør konsumert fem ganger i uken.

2. Kaffe

Selv om diabetikere må være forsiktige med mengden kaffe de bør drikke, har noen studier av friske mennesker vist at å drikke minst seks kopper kaffe om dagen kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes med 22 prosent og med 33 prosent for mennesker uten koffein. kaffe.

En annen studie fant at bare en kopp kaffe om dagen reduserer risikoen for diabetes type 2 med 13 prosent. Ulike andre studier har også gitt forskjellige resultater, men totalt sett har alle studier vist at moderat kaffeforbruk kan redusere risikoen for type 2 diabetes, så ta en drink!

Det er imidlertid ikke koffein- eller koffeinmangel i kaffe som er ansvarlig for denne reduserte risikoen, men antioksidanter som finnes i kaffe som anses som fordelaktige. Det antas at disse antioksidanter forhindrer skade på frie radikaler av betaceller i bukspyttkjertelen, som produserer hormonet insulin, som er ansvarlig for å fjerne glukose i blodet og overføre det til cellene. På den annen side antas det at koffein svekker glukosetoleransen hos personer uten diabetes.

Kaffe inneholder også klorogensyre som er i stand til å bremse absorpsjonen av sukker, noe som bidrar til å forhindre blodsukkernivåer i tillegg til bedre insulinfølsomhet.

En annen fordel med kaffe ved diabetes er at noen studier har vist at kaffe kan hjelpe til med vekttap, om enn beskjedent. Fedme er i stor grad forbundet med utvikling av diabetes så vel som diabetes type 2, og alt du kan gjøre for å gå ned i vekt, inkludert å drikke kaffe, er et pluss.

Ulempen med å drikke kaffe er at for mye kan øke blodtrykket, forårsake søvnløshet og være avhengighetsskapende.

3. Olivenolje

Et annet av de beste produktene for å behandle diabetes er olivenolje, som også har mange andre helsemessige fordeler. På samme måte som nøtter, inneholder olivenolje enumettet fett, som er sunne fettsyrer som kroppen trenger for å redusere blodsukkeret og redusere risikoen for hjertesykdom, noe som kan være et problem for mange mennesker med diabetes.

Andre fordeler med olivenolje er at den også kan bidra til å senke blodtrykket, kolesterolnivået, etc. Sikt på en spiseskje olivenolje om dagen og bruk den i stedet for andre oljer som du bruker nå, men som ikke er sunne. Prøv også å bare bruke ekstra virgin olivenolje, en organisk produksjon som er mest gunstig for din helse og velvære.

4. Kanel

Resultatene av kanelvirkning når de brukes av de som sliter med diabetes er veldig imponerende, noe som gjør det til et av de beste produktene for å behandle diabetes.

Det har blitt funnet at kanel kan senke blodsukkeret og hjelpe kroppens celler til å absorbere glukosen som skal brukes til energi. Mangan, som er et mineral som finnes i kanel, ser ut til å kunne hjelpe kroppen til å bruke blodsukkeret mer effektivt.

Kanel er også gunstig for å senke kolesterol og redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom i tillegg til mange andre helsemessige fordeler, så det er et utmerket naturlig alternativ for å bekjempe mange sykdommer og tilstander i tillegg til diabetes.

5. Bønner

Fiber er et av de viktigste elementene i behandling av type 2 diabetes og reduserer symptomer og komplikasjoner forbundet med type 1 diabetes, og bønner er fylt med svært viktig løselig fiber som danner en gel i magen når den blandes med vann som hjelper til med å bremse fordøyelsen, og hjelper høyt blodsukker.

Løselig fiber bidrar også til å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. Dette gjør bønner, så vel som andre matvarer som inneholder løselig fiber, for eksempel linser, erter, frukt og grønnsaker, til en viktig del av diettdiabetes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *