Tre viktigste verdifulle honningegenskaper

Av | september 28, 2021

Bli positivt overrasket over å se disse fantastiske egenskapene til honning – antimikrobiell, antioksidant og hygroskopisk som alle gjør honning til en populær mat og medisin.

1. Honning hygroskopisk

Honning har en hygroskopisk natur, noe som betyr at den naturlig absorberer fuktighet fra luften når den kommer i kontakt med luft. Ved åpen sårheling er honning nyttig fordi den kan forhindre flekker ved å holde huden fuktig, oppmuntre til ny vevsvekst og la bandasjen enkelt fjernes ved å hindre at bandasjer fester seg til huden. De søte hygroskopiske egenskapene gjør den til en ideell ingrediens i mange kosmetikk, da den bidrar til å holde huden hydrert og frisk og forhindrer tørrhet. Derfor kaller noen mennesker honning et naturlig «fuktighetsbevarende middel» fordi det tiltrekker seg og beholder fuktighet. Når den brukes til behandling av hud og hår, fanger og fukter honning selene, og etterlater huden myk og smidig og håret skinnende og sunt.

2. Honning er antibakteriell

Forskere begynte å dokumentere de helbredende egenskapene til honning i begynnelsen av det tjuende århundre. Det stoppet med utviklingen av antibiotika, men nylig førte utviklingen av antibiotikaresistens til at interessen for honningens helbredende egenskaper gjenoppstod. De effektive antimikrobielle midlene i honning hemmer veksten av visse bakterier. Den inneholder et enzym som produserer hydrogenperoksid som antas å være hovedårsaken til søt antimikrobiell aktivitet. Som sådan er honning en effektiv behandling for sår og arr. Honning kan påføres kutt, gni og flekker for å holde bakterier ute av såret og for å helbrede.

Honning kan hjelpe til med å behandle mindre akne ved å angripe bakterier som kan forårsake utbrudd mens den fukter huden og hjelper til med å regenerere. Honningssorter varierer veldig i sin antimikrobielle kraft, og varierer hundrevis av ganger. Honningen hentet fra manuka -busken, som finnes i overflod på New Zealand, hevder den høyeste styrken av slike antimikrobielle egenskaper.

3. Honning er en kilde til antioksidanter

Honning har naturlige antioksidantegenskaper som kan ødelegge biologisk ødeleggende kjemiske midler som er forbundet med mange sykdommer som kreft. Studier har også vist at mørk farget honning, som bokhvete, ser ut til å ha flere antioksidanter enn lyse varianter. Søte antioksidanter kan ikke bare hjelpe kroppen med å eliminere frie radikaler, de er også en del av tilførsel av næringsstoffer for vekst av nytt vev. Disse verdifulle honningegenskapene bidrar til å beskytte huden under solen og forynge huden og holde den ung. For eksempel er det et økende antall honningpleieprodukter som solkrem og ansiktsrensende produkter for behandling av skadet eller tørr hud.

Kilde: http://www.benefits-of-honey.com/honey-properties.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *