Vinterfugler – fôring

Av | oktober 3, 2021

Fôring av fugler om vinteren i henhold til oppskrifter

Tiltrekk overvintringsfugler til gården din ved å tilby dem fôr under kulden. Du vil ikke bare gjøre en flott tjeneste for fuglene, men også lære å observere fuglene som ofte er på fôring. Å lage en fuglemater som tilbyr et utvalg av mat er det beste valget. Et kjøttbur eller mater er perfekt for overvintrende fugler. Jeg kjenner Suet? bark! MEN, det er det beste valget for fugler. Du kan fortsatt tilby en tradisjonell blanding av solsikkefrø, som er en god matkilde hele året, men tenk på å kjøpe en mater for tisper og tisper … eller lag din egen siderett til fuglene (se Oppskrifter nederst på denne artikkelen)).

Godteriene kan inneholde bær, peanøttsmør, insekter, fett, nøtter, bokhvete, havregryn, mel og selvfølgelig frøene i en hvilken som helst kombinasjon – alt pakket i en kake, dekk, ball eller bjelle. Kosmetiske blandinger tiltrekker seg til og med fugler som vanligvis bare spiser veggedyr. Skjolddyr, hakkespett, stære og kyllinger elsker sukkerblandinger!

Hvis du velger en tradisjonell mater og frø, må du bare sørge for at materen er værbestandig og kan henge der den er trygg for regn og snø.

Dette er et godt råd for alle matere, inkludert et bur med kurv eller kurv.

Det er også best å plassere fôret i en mater som beskytter frøene mot fugleskitt. I tillegg bør fugler ikke være sårbare for rovdyr eller andre farer på grunn av uforsiktig plassering av fuglemater eller tispe -matere.

Visste du at fugler kan få matrester eller kjøkkenrester? Brød, bakervarer, fett – smelt fett og tilsett tørket brød eller andre bakervarer for å lage din egen ball eller logg. Hvis du bruker peanøttsmør, må du blande det med annet fett og frø for å forhindre INNÅNDING.

Har du tenkt på et oppvarmet fuglebad om vinteren? fugler vil også sette pris på drikkevann. Fugler bruker også sand for å hjelpe fordøyelsen, så pass på at det ikke er smuss, sand, saltbiter eller malt eggeskall i nærheten av karet. Se Suet Recipes nederst i denne artikkelen.

Visste du at noen arter virkelig har endret vintervaner og habitat på grunn av fuglefôring? I Nordvest -Stillehavet kan du legge merke til at Robbins oppbevares hele året. Dette skyldes overflod av mat. I tillegg har Evening Grosbeaks, Cardinals og andre arter endret overvintringsvaner i områder i USA og Canada.

Nå er det andre spørsmål å ta hensyn til når de fôrer overvintringsfugler. Ekorn, katter, hunder og andre dyr som stjeler mat eller dreper fugler. Katter dreper flere fugler enn noen rovdyr, men hunder kan også være farlige for fugler, så prøv å ikke plassere materen nær steder der disse dyrene ofte finnes eller hvor de kan gjemme seg.

Sørg for at matere er i nærheten av naturlige tilfluktsrom for fugler, men ikke for andre dyr. Et godt valg – proteinmatere, som ligger høyt på materen.

Ikke plasser materen for nær vinduene, ettersom fugler er kjent for å fly inn i vinduer og drepe eller skade seg selv. Fortsett å sjekke materen og se etter problemer. Hvis du ser at visse matvarer eller frø blir ignorert, vet du at du ikke bør fortsette å inkludere dem.

Hvis du installerer en mater (prøv å holde den på samme sted slik at fuglene er vant til å ri mot den), møter du fugler som ofte besøker materen din. Hvis du liker fugletitting, kan du vurdere å lage et webkamera eller fotografere fugler som du kan dele med andre.

Pinfeathers Bluebird Suet

Bland i en kjøkkenmaskin eller kraftig for hånd:

1/2 kopp peanøttsmør

1/2 kopp smult

2 kopper maismel

1 kopp mel

Hakkede rosiner, rips, nøtter, tørket frukt, eggeskall (fint)

(Du kan bruke noen av eller alle disse siste ingrediensene)

Ha i en kjele og avkjøl. den kan klippes og plasseres i et bur for tisper eller en mater.

Pinfeathers Suet akter

1 kopp vegetabilsk fett eller smult

• 1 kopp peanøttsmør

• 2 kopper vanlig, bleket eller bleket mel

• 3 kopper gult maismel

Du kan legge til hakkede nøtter og frukt etter eget valg. Rips og rosiner er populære.

Nyt matingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *